PODGORICA – Požari besne u Podgorici. U Zagoriču je izgorela jedna kuća, pa se požar preneo na drugu koja je bila do nje. U međuvremenu, vetar olujne jačine prenio je požar na postrojenje trafostanice “Podgorica 1” pa zbog toga veći deo grada nije imao struje.

“CGES je iz preventivnih razloga isključio elemente u postrojenju te trafostanice, tako da je jedan deo Podgorice koji se napaja sa ove trafostanice bio bez eleketrične energije 20-ak minuta, dok je uže gradsko jezgro bilo bez napajanja od 15 časova do 17 časova i 45 minuta, kada je CGES stvorio uslove za uredno napajanje”, saopšteno je CdM-u iz CGES-a.

Naglašavaju da su službe CGES-a odmah reagovale i na licu mesta gasile požar sa 24 aparata za gašenje sve do trenutka kada je došla Vatrogasna služba podgoričke opštine i lokalizovala požar.

“Uz uvek iskazano izvinjenje, CGES se trudi da ovakvih situacija bude što manje, ali je viša sila učinila svoje”, naglasili su u CGES-u.

Na više lokacija u Podgorici izbili su veći požari, ali njihovo gašenje otežava jak olujni vetar. U Zagoriču je izgorela kuća.

“U Zagoriču je upućeno sedam vozila sa 20 vatrogasaca”, kazao je CdM-u Andrija Čađenović iz Službe zaštite i spasavanja.

U Doljanima i u Maslinama vatra je zahvatila pomoćne objekte. Veliki požar izbio je u Donjoj Gorici i meštani su sprečili dalje širenje vatre.

Na terenu je veliki broj vatrogasnih ekipa, kao i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Gorelo je i kod Starih vinograda u Podgorici, a vatru su gasili i meštani i vatrogasci.

Jak vetar oborio je i više stabala na nekoliko lokacija u Podgorici.


indeksonline.rs/CdM /Foto: CDM