PRIŠTINA – Potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić uputio je čestitku svim građanima bošnjačke nacionalnosti povodom obeležavanja Dana Bošnjaka.

“Zajednički cilj nevećinskih naroda na Kosovu isti je, da istraju u borbi za jednakost koja podrazumeva poštovanje svih različitosti, verskih, kulturoloških i ličnih prava pojedinaca. Kao ministar za zajednice i povratak zalažem se za sveopšte unapređenje položaja nevećinskih naroda na Kosovu”, naveo je Jevtić.

On je dodao da želim da prenese poruku mira i suživota. “Samo je na nama da tu poruku prosleđujemo, da negujemo dobre međusobne odnose uvek uvažavajući tuđe i drugačije, jer ćemo samo tako bez obzira na nacionalnost uspeti da gradimo bolji i prosperitetniji život”, poručio je kosovski ministar.

“Čestitam vam Dan Bošnjaka, želim vam puno zdravlja, snage i volje da svi idemo ka istom putu, putu izgradnje mira i boljeg položaja nevećinskih naroda “, stoji u čestitki Jevtića građanima bošnjačke nacionalnosti.


Tanjug