PODGORICA – Crna Gora je uradila sve što je bilo potrebno da bi došlo do izručenja bivšeg predsednika državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozara Marovića, kazao je ministar pravde Zoran Pažin.

On je dodao da su na potezu vlasti Srbije i da od njih očekuje zvaničan odgovor kada je reč o izručenju Marovića, koji u Crnoj Gori treba da izdržava kaznu zatvora pošto je potpisao Sporazum o priznanju krivice.

“Taj zvanični odgovor je za sada izostao. Ako tako i dalje bude, predlažem da pitate nadležne organe u Srbiji zašto je to tako“, rekao je Pažin novinarima.

Svetozar Marović je s tužilaštvom potpisao dva sporazuma o priznanju krivice koji ga obavezuju na ukupnu kaznu zatvora od 50 meseci, da državi plati odštetu od 1,1 milion evra, uz dodatnu obavezu od 100.000 evra u humanitarne svrhe.

On se nalazi u Srbiji, gde se, kako su saopštili njegovi branioci, leči od depresije.

Pažin je rekao da Crna Gora intenzivno saradjuje s kosovskim vlastima oko izručenja Marija Miloševića i da očekuje pozitivan ishod te saradnje.

Prištinski list Koha ditore objavio je danas da kosovski istražitelji ispituju da li je Podgoričanin Mario Milošević umešan u ubistvo političkog lidera Srba na Kosovu Olivera Ivanovića.

Milošević je, kako se navodi, već ispitan u vezi s tim i tvrdio je da nema veze i saznanja o tome, ali je priznao da je poznavao Ivanovića.

Mario Milošević je u julu uhapšen na Kosovu.

Za njim je podgorički Interpol raspisao poternicu zbog ;sumnje da je zajedno s Igorom Mašanovićem i Vukanom Vujačićem ubio ;Radomira Djuričkovića iz Cetinja 10. oktobra 2016. godine u Cetinju.

(Beta)