Tužilaštvo Kantona Sarajevo je još u februaru 2011. raspisalo međunarodnu poternicu za Elvisom Keljmendijem zbog pokušaja ubistva Elvisa Hodžića u novembru 2010. u jednom sarajevskom ugostiteljskom objektu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) izdalo je u avgustu pasoš Elvisu Keljmendiju, sinu Nasera Keljmendija, mada mu je još u junu 2016. zabranjen ulazak u BiH zbog povezanosti sa organizovanim kriminalom, terorizmom, kao i zbog toga što je označen kao pretnja po bezbednost.

Portal Faktor.ba objavio je fotografiju pasoša Elvisa Keljmendija, sa njegovim potpisom, prema kojoj mu je taj dokument izdat 17. avgusta ove godine u MUP RS u Zvorniku.

Elvis Keljmendi se, kao i njegov otac i braća, nalazi na crnoj listi SAD.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo je još u februaru 2011. raspisalo međunarodnu poternicu za Elvisom Keljmendijem zbog pokušaja ubistva Elvisa Hodžića u novembru 2010. u jednom sarajevskom ugostiteljskom objektu.

Keljmendi je tada pobegao na Kosovo.

Samo u Kantonu Sarajevo je protiv Elvisa i njegove braće Liridona i Besnika podneto najmanje 13 krivičnih prijava.

Kosovska policija ga je uhapsila 22. septembra 2012. godine, a Osnovni sud u Prištini ga je 13. maja 2013. osudio na četvorogodišnju zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva Elvisa Hodžića.

Elvis Keljmendi je uhapšen i u Makedoniji u septembru 2016. na osnovu međunarodne poternice crnogorskog Interpola.

Crna Gora ga je potraživala zbog izdržavanja devetomesečne zatvorske kazne.


indeksonline.rs/ Vijesti.me/ Foto: interpol