NOVI PAZAR – Trener rukometaša Novog Pazara Nedeljko Jovanović rekao je danas da njegova ekipa spremno dočekuje prvo kolo Superlige Srbije, u kojem gostuje Mokroj Gori iz Zubinog Potoka.”To je derbi starih rivala i prijatelja. Na Sandžačkim igrama nedavno smo ih dobili posle izvođenja sedmeraca (23:22), pa će želeti da nam se revanširaju. Imaju motiv više pred domaćom publikom, ali i mi smo spremni”, rekao je Jovanović.

On je izrazio očekivanje da će Novi Pazar ostvariti pobedu na klupskom, ali i njegovom trenerskom debiju u elitnoj ligi.

“Pripreme su prošle u najboljem redu i pored odlaska beka Spasoja Pekića. Verujem da ćemo pružiti zadovoljavajuću partiju i pobediti, što bi bio podstrek za igrače, stručni štab, rukovodstvo i navijače koji će nas pratiti”, naveo je Jovanović.

Strateg Pazaraca početkom sedmice postao je i član stručnog štaba seniorske selekcije Srbije, koju će voditi njegov dugogodišnji saigrač iz reprezentacije Nenad Peruničić.

“Prelomni trenutak bio je moj dolazak u Novi Pazar, na čemu sam zahvalan ljudima iz kluba. Ubedili su me da je ovo ozbiljna i perspektivna sredina, pa sam na velika vrata stupio na rukometnu scenu. To je dalo mogućnost Nenadu, mom dugogodišnjem prijatelju i saborcu kojem čestitam na izboru, da me uvrsti u stručni tim”, kazao je Jovanović.

“Mislim da je ovo dugogodišnja priča. Možda je Rukometni savez Srbije shvatio da bez malo dužeg rada nema ozbiljnih rezultata. Iza nas je period neuspeha na internacionalnoj sceni, želimo ka vrhu, a nadam se da ćemo posle određenog perioda konkurisati i za medalje na najvećim takmičenjima”, dodao je on.

Rukometna utakmica Mokra Gora – Novi Pazar igra se u subotu od 19.00 u Zubinom Potoku.


Beta /Foto: B92-S.Župljanin