NOVI PAZAR – Na sajmu su deca predškolskog uzrasta, osnovci i srednjoškolci mogli da gledaju kako 200 sportista iz klubova sa teritorije Novog Pazara demonstrira svoje sportsko umeće i veštine u prepunoj sportskoj dvorani “Pendik”.

Otvarajući sajam ministar spora i omladine Vanja Udovičić je naveo da je izuzetno važno da se nastave ulaganja u sportsku infrastrukturu u Novom Pazaru i širom Srbije, ali i u školski sport, iz koga su potekli svi vrhunski sportisti.

“Novi Pazar se ponosi svojim sjajnim atletičarima Amelom Terzić, Elzanom Bibićem, Teodorom Simović, Saimom Murić, karatistima, biciklistima, košarkašima, odbojkašima, kik bokserima, fudbalerima i svim ostalim sportistima – koji su deci i mladima uzor i svojim uspesima ih motivišu ka krenu njihovim stopama, baveći se nekim od sportova”, rekao je ministar.

On je posetio OSS “Stefan Nemanja” u Novom Pazaru koju pohađa 1.150 učenika i tamo je prisustvovao javnom času fizičkog vaspitanja i uručio komplet opreme za fiskulturnu salu ove škole, a u sklopu akcije opremanja fiskulturnih sala u Srbiji, koju ovo ministarstvo zajednički sprovodi sa Savezom za školski sport Srbije.

Cilj akcije je da 15 odsto fiskulturnih sala u Srbiji do kraja godine dobije novu sportsku opremu, kako bi se stvorili uslovi da učenici mogu da se bave sportom u skladu sa najsavremenijim standardima.

Ministar tvrdi da je obezbeđivanje adekvatnih uslova za kvalitetnije časove fizičkog vaspitanja i motivisanje učenika da se svakodnevno bave sportom preduslov zdravog života i razvoja dolazećih generacija, a svečanom otvaranju Sajma prisustvovali su i pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Saveza Goran Marinković i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.