NOVI PAZAR – Član Gradskog veća Novog Pazara Fevzija Murić izjavio je večeras da Štab za vanredne situacije nije usvojio izveštaj Vatrogasno-spasilačke jedinice o gašenju požara u stambenoj zgradi “Bor” u kojem su dve osobe stradale, a osam povredjeno.

“Na sednici je konstatovano da vatrogasci nisu u mogućnosti efikasno da deluju, jer nisu adekvatno opremljeni. Neophodno je da Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzme hitne mere kako bi se Vatrogasno-spasilačka jedinica u Novom Pazaru kvalitetno i moderno opremila”, rekao je Murić.

On je najavio da će lokalna samouprava formirati delegaciju koja će razgovarati sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem o radu i opremanju novopazarskih vatrogasaca.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Naser Crnovršanin kazao je novinarima da je izveštaj vatrogasaca o gašenju jutrošnjeg požara odbijen jer se “ne slaže sa izjavama svedoka iz lokalne samouprave i javnih preduzeća koji su bili na licu mesta i pomagali”.

On je dodao da Grad Novi Pazar nije nadležan da oprema i obučava vatrogasce, već da je to obaveza Ministarstva unutrašnjih poslova i Sektora za vanredne situacije.

Dve osobe stradale su, a osmoro je teže i lakše povredjeno u požaru u stambenoj zgradi u ulici Rasima Halilovića u Novom Pazaru.

Prema nepotvrdjenim informacijama, požar koji se brzo proširirio na dva okolna stana jutros oko devet časova izazvala je plinska boca.

Požar je lokalizovan, a povredjeni su zbrinuti u novopazarskoj Opštoj bolnici.


Beta /Foto: Grad Novi Pazar