NOVI PAZAR – Košarkaški klub Novi Pazar, koji će ove jeseni debitovati u Košarkaškoj ligi Srbije, predstavio je krilnog igrača iz Turske Džema Hana, kao sedmo novo lice u aktuelnom prelaznom roku.

Han ima 23 godine, visok je dva metra, a prošao je mlađe selekcije Bešiktaša.

– Srećan sam što sam ovde, gde je rođen moj otac. Dobio sam šansu da igram u Novom Pazaru i u najjačoj ligi Srbije, što mi mnogo znači. Nadam se da ćemo kao ekipa raditi dobre stvari, a zahvalan sam što stariji igrači i trener pokušavaju da mi pomognu. Učim jezik i nadam se da ću za dva-tri meseca bolje govoriti – rekao je Han.

On je poslednji angažman imao u turskom drugoligašu Gemliku.

Pazarci su prethodno angažovali nekadašnjeg reprezentativca Srbije Nemanju Krstića (ex-Dinamik, Mornar, Igokea, Mega), kao svoje najzvučnije pojačanje, a takođe i Marka Radonjića, Nikolu Vujovića, Vladimira Bulatovića, Petra Ivanovića i povratnika Džejlana Muratovića.

– Doveli smo planirana pojačanja, možda nam nedostaje još jedan bek. Zadovoljni smo dosadašnjim delom priprema, treba malo vremena da postanemo tim, ali ovo do sada je sasvim korektno. Idemo u dobrom pravcu – rekao je trener Oliver Popović.

Novi Pazar je posle poraza od rumunskog Kluža pobedio OKK Beograd, Zlatibor i ruski Irkutsk, a u sredu će odmeriti snage sa budućim KLS rivalom, Borcem iz Čačka.