NOVI PAZAR – Osnovne škole u Novom Pazaru u novu školsku godinu ušle su sa računima blokiranim za preko 13,4 miliona dinara, što je oko milion dinara više nego prošlog septembra, pokazuju podaci Narodne banke Srbije.

Prema tim podacima, u koje je radio Sto plus imao uvid, najteža situacija je kao i ranijih godina u Osnovnoj školi “Avdo Međedović” u Selakovcu od koje poverioci žele prinudno da naplate preko 3,1 milion dinara, 500.000 dinara više nego u 2017. godini.

U ništa boljoj situaciji nije ni Osnovna škola “Stefan Nemanja” čiji račun je blokiran za 2,9 miliona dinara, 700.000 dinara više nego pre godinu dana.

Račun Osnovne škole “Rastko Nemanjić” u Deževi blokiran je za blizu 1,9 miliona dinara, tri puta više nego prošlog septembra, dok je blokada u O.Š. “Desanka Maksimović” duplirana i sada iznosi 2,2 miliona dinara.

Iznosi blokada računa osnovnih škola “Jošanica” (2,1 milion dinara) i “Rifat Burdžević Tršo” (milion dinara) su isti kao i pre godinu dana.

Tokom prethodne školske godine osnovne škole “Bratstvo”, “Kalifa bin Zajed al Nahjan” i “Đura Jakšić” uspele su da isplate sva dugovanja zbog kojih su im žiro-računi bili u blokadi.

Pored tih škola, platni promet nesmetano obavljaju i osnovne škole “Dositej Obradović”, “Jovan Jovanović Zmaj”, “Vuk Karadžić”, “Ćamil Sijarić” i “Meša Selimović”.

Od srednjih škola, samo je račun Gimnazije blokiran i to za iznos od 45.000 dinara.


radiostoplus.com