NOVI PAZAR – Odbojkaški klub Novi Pazar pojačali su primač servisa Igor Subotić i tehničar Nikola Živanović.

Subotić ima 23 godine, visok je 194 centimetra, a u Srbiju se vratio posle šest godina provedenih u hrvatskim klubovima Varaždinu i Rovinju, austrijskom Valdvirtelu, francuskim Oranžu i Buveu, te slovačkoj Staroj Ljubovni.

“Moja i klupska očekivanja su najveća. Napadamo titulu, a želimo da odbranimo Kup Srbije i Superkup. Odlično radimo, utisci o ekipi su sjajni i mislim da možemo mnogo. Liga je dobra, srpska škola odbojke je čuvena i verujem da sledi kvalitetna sezona u kojoj će se afirmisati mnogo mladih igrača”, rekao je danas Subotić.

Živanović (25 godina, 198 centimetara) je poslednju sezonu proveo u češkom Pribramu, a pre toga organizovao je igru grčkog Pamvohaikosa, austrijskog Niderostrajha, đerdapa iz Kladova i Vojvodine.

“Oporavio sam se od povrede Ahilove tetive, došao sam na nekoliko treninga i na obostrano zadovoljstvo postigli smo dogovor. Ambicije su iste kao i ranije”, naveo je Živanović.

Milutinović (27 godina, 204 centimetra) se posle 14 trofeja osvojenih u dresu Crvene zvezde oprobao u rumunskom Dinamu iz Bukurešta, ali bi nakon 12 meseci mogao da se vrati na domaću scenu.

“Još smo u fazi pregovora, ali mislim da ćemo ozvaničiti saradnju. Odlično se radi, igrao sam ovde mnogo puta i sviđa mi se. Navijači mogu da očekuju dobru i dugu sezonu. Biće tu da nas podrže, kao i svake godine, a mi ćemo se truditi da ih maksimalno ispoštujemo i ostvarimo dobar rezultat”, kazao je Milutinović.

Crnogorski reprezentativac Bojan Strugar (23 godine, 203 centimetara) je poslednji angažman imao u grčkom Niki Anginiju, a igrao je za Top Volej Latinu iz Italije, crnogorsku Budućnost iz Podgorice i rumunsku Pjatru.

“Tu sam poslednjih pet dana i odlično sam prihvaćen. Zadovoljan sam, a od Marka Vukašinovića sam čuo sve najlepše o Pazaru. Biće teško, ekipa je mlada. Nadam se, ipak, da će biti u vrhu, uz Vojvodinu”, rekao je Strugar.

Osim ove četvorice odbojkaša, s Novopazarcima je od početka priprema doskorašnji primač subotičkog Spartaka Vanja Eremić, kao i povratnik Aldin Zoranić, takođe primač servisa.

Iz Novog Pazara su otišli korektori Irfan Hamzagić (Kan) i Aleksandar Simić (Spartak Subotica), tehničar Andrija Vilimanović je suspendovan zbog nepojavljivanja na treninzima, a u potrazi za inostranim angažmanom je Marko Vukašinović.

Novi Pazar će sezonu otvoriti 28. septembra, kada će na startu Superlige dočekati Crvenu zvezdu, dok će 2. oktobra biti domaćin Vojvodini u Superkupu.


Beta/ Foto:Getty