Davor Dragičević, otac ubijenog 21-godišnjeg mladića Davida Dragićevića, izjavio je jutros ispred Policijske uprave Banjaluka da je 25. septembar rok koji daje vlastima da uhvate ubice njegovog sina i nalogodavce ubistva, a da posle toga od preuzima stvari u svoje ruke.

„Rok je 25. septembar u 18 časova. Posle toga idemo u lov na zločince i ubice. Imamo sve, imena, prezimena, brojeve telefona, komunikacije, ljudi iz MUP-a RS“, kazao je Davor Dragičević posle neprospavane noći ispred Policijske uprave Banjaluka.

On je istakao da će do 25. septembra biti ispred PU Banjaluka, a da će spavati na Trgu Krajine.

„Ne idem više kući, nemam kuću“, kazao je Dragičević.

Grupa članova „Grupa za Davida“ i građana s njim je provela noć ispred PU Banjaluka.

Dragičević je sa članovima grupe „Pravda za Davida“ i ostalim građanima koji ga podržavaju ispred PU Banjaluka došao sinoć, nakon što je jedan muškarac upao na Trgu Krajine na skup posvećen ubijenom mladiću, uhvatio Dragičevića za ruku i pripretio mu.

Policija je reagovala sa zakašnjenjem, pa se skup sa Trga Krajine preselio ispred PU Banjaluka.

Muškarac koji je provocirao Davora Dragičevića je uhapšen, a radi se o Đorđu Markoviću, koji je navodno iz Brčkog.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas, kod tvrdjave Kastel.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on bio otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

U medjuvremenu, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv dvojice kriminalističkih tehničara koji su bili na uvidjaju po nalaženju tela i uništili donji veš mladića, koji je mogao da bude jedan od ključnih dokaza o načinu na koji je David Dragičević ubijen.

Porodica mladića tvrdi da je njegovo ubistvo planirano ranije, zbog čega je i izrežirana pljačka kuće porodice Radjen, kako bi se pokojni mladić kriminalizovao.

Od 26. marta se na Trgu Krajine svako veče održavaju skupovi „Pravda za Davida“, na kojima se traži otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića.


infobrif.rs