NOVI PAZAR – Kolektiv Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Novom Pazaru, smatra da je neočekivana i zapanjujuća odluka ministra prosvete Mladena Šarčevića da razreši direktora ove obrazovne ustanove.

Podsećaju da je direktor Zenun Mučić dobio apsolutnu podršku zaposlenih i ističu da se kvaliteti rada škole i direktora ne smeju na takav način anulirati.

U odluci koju je Šarčević dostavio na adresu škole ne navode se razlozi razrešenja direktora, tvrde zaposleni.

Oko dve hiljade učenika, koliko pohađa ovu školu, zajedno sa svojim roditeljima pružilo je podršku direktoru Mučiću tako što je od jutros nastupila totalna obustava nastave.

Roditelji u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, nakon danas održanog skupa jednoglasno su odlučili da neće slati svoju decu na nastavu dok ministar prosvete ne povuče odluku o smeni direktora škole Zenuna Mučića.

Odlukom ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića od 18. septembra direktor Zenun Mučić je razrešen dužnosti. Čitav kolektiv od 132 nastavnika, učitelja i pomoćnog osoblja je dao punu podršku direktoru.

Kako saznaje indeksonline.rs na sastanku Aktiva direktora srednjih i osnovnih škola za teritoriju grada Novog Pazara koji je održan danas donet je zaključak da se odluka o razrešenju direktora Osnovne škole “Vuk Karadžić” Novi Pazar i Odluka o imenovanju vd direktora škole, povuče do daljnjeg, kako bi se ispoštovali zahtevi učenika, roditelja i sindikata škole.