Sjenica – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je parlamentarna stranka i u Sjenici, nakon što mu je pristupio odbornik Momir Kovačević, koji je i poverenik tog pokreta u toj opštini.

„Konačno su stvoreni uslovi da se borim u stranci za program koji sam oduvek zastupao, a koji je sadržan u njenom imenu Pokret obnove Kraljevine Srbije. Obnova kraljevine, jedinstvo nacije, tradicija, porodica i ravnomeran regionalni razvoj čitave Srbije, najvažniji su ciljevi POKS, zbog kojih sam pristupio ovoj novoformiranoj stranci koja posle godinu dana postojanja ima preko 10.000 članova i više od 70.000 pristalica”, rekao je Kovačević, saopšteno je iz POKS-a.

Inače, Momir Kovačević je bio član Nove Srbije, a odbornički mandat dobio je kao deo zajedničke odborničke liste koji su činili i SNS i DSS.

Predsednik SO Sjenica Muhedin Fijuljanin izjavio je da skupštini nije stiglo nikakvo obaveštenje o izlasku odbornika Momira Kovačevića iz Nove Srbije i prelaska u POKS.

Poverenik SNS za Zlatiobrski okrug Krsto Janjušević izjavio je za Glas zapadne Srbije da se odbornik Kovačević još uvek nije izjasnio da li će u narednom periodu delovati u okviru postojećeg poslaničkog kluba ili kao samostalni odbornik.


Glaszapadnesrbije /Foto:printscreen youtube