NOVI PAZAR – Izjave pojedinih političara, kao i organizacija političkih skupova u Novom Pazaru za vreme dana žalosti, naišli su na osudu i zgražavanje velikog dela javnosti.

Hranjenje publike tragičnom pričom o nemilom događaju u Novom Pazaru nije novina. Porodice žrtava koje je zadesila nesreća nemaju nikakav način da se zaštite od iskorišćavanja njihove tragedije u sakupljanje jeftinih političkih poena. Ne pamti se slučaj da je zbog zloupotrebe tragedije bilo koji političar ikada odgovarao.

– Smrt je sama po sebi dovoljno velika tragedija. Međutim, kod nas to nije slučaj. Ove stvari nisu normalne. Tragično izgubljeni životi nisu prioritet na ovakvim skupovima. Sve sa ovim političkim skupom je nepošteno i neetički – izjavio je za naš portal jedan od zgroženih građana.

Idejni tvorci i realizatori ovog skupa su zaključili da lokalna samouprava snosi najveću odgovornost za požar izazvan plinskom bocom u novopazarskoj zgradi “Bor”. Kako navode, odbornici te stranke su mesecima tražili da se iz gradskog budžeta kupi jedno vatrogasno vozilo.

Član gradske uprave Almir Leković, izjavio je da Gradska uprava ne može da kupuje vatrogasna vozila, jer to nije po zakonu. On dodaje da su za motore, koje su kupili za PU Novi Pazar, imali zamerku i pretnje krivičnom prijavom od revizora.

– Sve bi bilo drugačije da svaka ustanova radi svoj posao. Porodica koja je stradala u nemilom događaju živela je ispod nivoa egzistencije i mogli su ovi što danas traže ostavke da pomognu. Imate vakufske kuhnjie, svaku Džumu se sakuplja novac za potrebe siromašnih. Šta ste učinili? – pita se zgroženi gradjanin Novog Pazara, Mithat M.

Na kraju ovog političkog skupa obratio se i predsednik jedne manje političke partije, koji je naglasio “da ovo ne sme proći nekažnjeno na izborima”.

Podsetimo da su izbori za članove nacionalnih saveta 4. novembra.

– Na užasan i besraman način su danas pokušali da dobiju simpatije naroda i glasača. Ovo je bruka i sramota šta se radi – izjavio je jedan od slučajnih prolaznika u centru Novog Pazara.


indeksonline.rs