NOVI SAD – Uredništvo portala Autonomija saopštilo je danas da je odlučilo da ukine mogućnost komentarisanja tekstova, jer često sadrže uvredljive kvalifikacije, a retko doprinose sadržaju samih članaka i otvaranju plodonosne rasprave, što bi trebalo da bude njihova osnovna svrha.

“Odluku o ukidanju komentarisanja tekstova na portalu doneli smo, izmedju ostalog, i prateći praksu medija u razvijenijim zemljama, gde ozbiljni mediji takodje neretko pribegavaju istoj stvari, kada se ispostavi da se komentarisanje pretvori u poligon za ispoljavanje mržnje i najnižih strasti”, navodi Autonomija (www.autonomija.info).

Dodaje se da to ne znači da portal želi da se vrati na stari, jednosmerni pristup medijima i da potcenjuje čitaoce, a naveli su i da će pažljivo pratiti rasprave koje se o tekstovima odvijaju na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter.

Oni su pozvali čitaoce da im se obraćaju i putem imejl adrese [email protected] i zamolili ih za razumevanje.

“Komentatorima koji su do sada bili konstruktivni zahvaljujemo i pozivamo ih na dalju saradnju. Onima koji su širili mržnju, vredjali autore tekstova, kao i druge komentatore želimo svako dobro i poručujemo im da pronadju drugi poligon za ispoljavanje vlastitih frustracija. Autonomija jeste sloboda, ali sloboda ne podrazumeva slobodu od odgovornosti”, naveo je taj portal.

Informativno-politički portal Autonomija osnovalo je Nezavisno društvo novinara Vojvodine pre deset godina.