Kako je saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, pretresom prostorija koje koristi M.K. pronađeno je oružje, municija, marihuana, noževi, silikonska maska i druge stvari

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbednosti Herceg Novi, odeljenja bezbednosti Tivat i Kotor, kao i službenici Odseka za borbu protiv droge uhapsili su Novljanina M.K. (25) koji je osumnjičen da je sinoć lažno prijavio da je neko pokušao da ga ubije.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policiji je sinoć prijavljeno da je na Luštici, u mestu Zabrđe, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane više maskiranih osoba na automobil „VW Golf V“ kojim je upravljao M.K.

“Nakon sprovedene kriminalističke obrade i drugih operativnih mera i radnji, policijski službenici Crne Gore su došli do sumnje da je M.K. svesno i sa namerom lažno prijavio ubistvo u pokušaju na njegovu štetu, kojom prilikom je fingirao navedeni događaj na način što je, kako se sumnja, na jednom lokalnom putu na Luštici, u neosvjetljenom i nenaseljenom delu puta, zaustavio svoje vozilo i u njega ispalio više od deset projektila iz pištolja marke „Mauzer” cal. 9mm. On je, kako se sumnja, kako bi potvrdio verodostojnost napada, koristio sečivo koje je bilo rasuto po vozilu i nanio sebi povrede u vidu ogrebotina. Pregledom terena policijski službenici u blizini kuće ovog lica pronašli su pištolj marke „Mauzer” cal. 9 mm, sa 12 komada municije istog kalibra, koji je, kako se sumnja, korišćen prilikom opisanog događaja”, saopšteno je iz policije.

Iz policije dodaju da je pretresom prostorija koje koristi M.K. pronađeno oružje, municija, marihuana, noževi, silikonska maska i druge stvari.

“Službenici policije su, postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu, nakon toga izvršili pretres kuće i drugh prostorija koje koristi M.K. Policijski službenici su pretresom pronašli i oduzeli: oko 40 grama biljne materije tamnozele boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i semenke ove opojne droge; četiri lovačke puške u ilegalnom posedu; dve vazdušne puške; tri puške za podvodni ribolov za koje se sumnja da potiču iz krivičnog dela krađa; osam noževa raznih veličina; mačetu; dve bejzbol palice; optički nišan; fantomku; silikonsku masku; dron; veću količinu patrona lovačke municije; sedam komada metaka kalibra 9mm; dvogled; vojni šlem; radio vezu; vagu za precizno merenje i oklop od ručnog raketnog bacača – RBR”, stoji u saopštenju policije.

M.K. je uhapšen i biće priveden tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično delo lažno prijavljivanje. Protiv njega će i nadležnom sudu biti podneta prekršajna prijava iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Pronađeni predmeti biće upućeni u Forenzički centar Crne Gore radi veštačenja.


indeksonline.rs /Foto: Uprava policije CG