Derbi pete runde Premijer lige između Totenhema i Liverpula trebalo je da bude premijera na novom stadionu Sparsa, ali će zbog kašnjenja radova i kritika na račun sigurnosti ipak biti odigran na Vembliju. Zasad nije poznat termin otvaranja, a nezvanično izvori pominju kraj oktobra…

Pomenuta odluka prilično je razočarala navijače Totenhema, ali njihovo nezadovoljstvo će sigurno biti umanjeno ukoliko izabranici Maurisija Poketina zabeleže pobedu nad jednim od glavnih kandidata za tron. Liverpul je prvenstvo počeo sjajno i uz Čelsi i Votford jedina je ekipa sa maksimalnim učinkom. Međutim, Redsima je ovo dosad najjači protivnik, tako da ekipu Jirgena Klopa očekuje ogromno iskušenje.

Pre nešto manje od godinu dana Totenhem je na Vembliju slavio rezultatom 4:1, ali u to vreme Liverpul je bio na najnižoj tački u sezoni (u šest kola zabeležio je samo jednu pobedu, uz katastrofe od Mančester Sitija i Pevaca). Sada je situacija sasvim drugačija i gosti su puni samopouzdanja.

Ipak, i rival je moćna ekipa, bez obzira na to što je kiksao u prethodnom kolu. Poketino je imao vremena da stabilizuje psihu svojih igrača, koji su samo nedelju dana pre toga slavili na Old Trafordu sa 3:0. Argentincu veći problem predstavljaju povrede, ali ni njegov nemački kolega s druge strane neće moći da računa baš na sve fudbalere na koje bi želio.

Od standardnijih prvotimaca, Poketino neće moći da računa na prvog golmana Uga Ljorisa i Dele Alija, dok je Klop i dalje bez Dejana Lovrena i Aleksa Okslejd – Čemberlena.

“Siguran sam da možemo da pobedimo bilo koju ekipu. Ali, današnji meč biće potpuno drugačiji nego onaj prošlosezonski”, rekao je Poketino na konferenciji za medije i dodao:

“Liverpul je jedan od najboljih timova u Evropi, ne samo u Engleskoj. Ima veoma dobre igrače i odličnog trenera. Moraćemo da potrošimo mnogo energije kako bismo došli do pobede”.

Meč se danas igra od 13:30h.