BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio da se prekine komunikacija sa kosovskom policijom i Kforom.”Predsednik je odlučio da prekinemo komunikaciju sa KPS i Kforom”, rekao je Stefanović za televiziju Prva.

Prethodno su mediji objavili da je Vučić ;naredio vojsci, a zatim zatražio od policije i BIA da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, Kforom i bilo kojim albanskim i medjunarodnim predstavnicima koji deluju na teritoriji Kosova, a povodom njegove posete. ;

Upitan šta bi savetovao predsedniku Vučiću, da li da ide na Kosovo za vikend, Stefanović je rekao da će razgovarati kada se on vrati iz Brisela i čuju šta se tamo dešavalo i da će to uticati na odluku.

“Ako predsednik odluči da ide na Kosovo i Metohiju, njega tamo niko neće hapsiti. Dobro poznajem i njega i one koji idu s njim”, rekao je Stefanović.

On je dodao da je Vučić sinoć oko 22 sata održao sastanak sa najbližim saradnicima, na kojem su bili prisustni i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić i premijerka Srbije Ana Brnabić i da je dogovoreno da ide u Brisel.


Beta