PRIŠTINA – Predsednik Skupštine Kosova i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i današnjom posetom Kosovu dokazao da srpsko rukovodstvo nastavlja tradiciju nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića.Ističući da je bio protiv posete srpskog predsednika Gazivodama, ali da je poseta prihvaćena na zahtev medjunarodnih predstavnika, Veselji je rekao da je Vučić zloupotrebio dozvolu demonstrirajući na brani Gazivode političku hegemoniju.

“Dobrosusedstvo i mir su bili i ostali osnovni ciljevi Kosova. Kosovo veruje da je put dijaloga i saradnje jedina mogućnost da se prevazidju nesporazumi iz prošlosti i da se krene napred na putu evroatlantskih integracija. U duhu tih principa doneli smo odluku da dozvolimo posetu predsednika Srbije”, kazao je Veselji, a prenosi RTK.

Veselji je dodao da je dobro što je Vučić posetio Kosovo, jer je još jednom dokazao da su srpski lideri nastavili tradiciju Slobodana Miloševića.

“Oni ne dolaze da pomažu i zaštite Srbe na Kosovu, nego dolaze da promovišu sebe. Kao i uvek sa starom retorikom i protiv mirne budućnosti. Pokušajavaju da nas blokiraju, česte posete sa provokativnim tonom u ovih 19 godina svedoče da treba da mislimo i posvetimo se još više jačanju države”, dodao je Veselji.

Kosovo i njegovi gradjani su i danas dokazali da nemaju ništa protiv Srba, ali da su protiv provokativnog ponašanja, poručio je Veselji.


Beta /Foto:profimedia