KOSOVSKA MITROVICA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas na sever Kosova nešto pre 14.30 preko administrativnog prelaza ;Brnjak u Ibarskom Kolašinu.

Vučić je stigao u Zubin potok, prvo obilazi Centar za ekologiju i razvoj sporta na obali jezera Gazivode.

On će danas ;posetiti i porodicu Kovačević u selu Ibarsko Postenje, a potom će obići Poljoprivrednu školu Priština sa privremenim sedištem u Lešku.

On će se u Leposaviću obratiti učesnicima na zatvaranju Biznis foruma, a u Zvečanu će se sastati sa političkim predstavnicima sa KiM.

Odlazak Vučića na Kosovo bio je neizvestan sve do petka uveče, kada je predsednik Srbije saopštio da i pored brojnih provokacija planirana poseta neće biti otkazana.

U blizini spomenika caru Lazaru u severnoj Kosovskoj Mitrovici privodi se kraju montaža bine sa koje će se Vučić sutra obratiti gradjanima.

Na bilbordima su fotogarfije predsednika, a čitav sever obvlepljen je plakatima sa likom Aleksandra Vučića i porukom “Dobro došao predsedniče”.

Vidljivo je i više policajaca od uobičajenog broja, a brojne novinarske ekipe već nekoliko dana borave na severu Kosova.


indeksonline.rs/Agencije