Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Srbija slobodna zemlja u kojoj se neće zabranjivati nijedan program, pa ni rijaliti, i da niko ne sme da izjednačava vlasnika TV Pink Željka Mitrovića i Dragana Đilasa koji je uveo rijaliti programe.

Komentariššući aktuelne stavove ministra kulture Vladana Vukosavljevića o zabrani rijaliti programa, Vulin je u izjavi za TV Pink naveo da član Vlade zaista ne bi smeo da sa Đilasom napada Televiziju Pink ili bilo koju drugi televiziju.

– Morao je prvo da se ogradi od tih koji ga podržžavaju, ako je to njegov stav, i ne možže član Vlade da bude na istoj strani sa Đilasom – rekao je Vulin.

On je dodao da vlasnik TV Pink Željko Mitrović nije ništa privatizovao u ovoj zemlji, već je pravio sve sam, te ako njegov rijaliti program uspe – odlično, a ako ne uspe, “koga je briga”.

– On je svoje pare dao, sam je rizikovao, izlazi na tržište i bori se da preživi. Đilas je uzeo Pionirski grad, nije on kupio zemlju pa napravio nešto. Uzeo je Pionirski grad, državno zemljište, oteo od dece Beograda i napravio prostor gde je snimao Velikog brata, a Željko Mitrović to ne radi – naveo je Vulin.

Ministar odbrane smatra da Vukosavljević ne sme da izjednačava Mitrovića sa Đilasom, niti sme da u ime Vlade preti i zabranjuje bilo kome bilo šta.

Za njega su , kako je istakao, mnogo veća opasnost od rialitija – pljačkašške privatizacije, koje su, kako je naveo, sprovodene u Srbiji, politika izručivanja Srbije svakome ko zatražži da bude izručena.

– Gledajte Srbi ššta god hocete, vi ste odrasli ljudi. Dokle višše da se ponaššamo prema naššem narodu kao da je to narod nedozrelih ljudi koji samo čeka da se pojavi ovaj ili onaj političar koji će ga prosvetliti šta on treba da gleda – poručio je Vulin.