NOVI PAZAR/BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu su u više odvojenih akcija, u saradnji sa drugim organizacionim jedinicama, uhapsili tri osobe i zaplenili 15 kilograma marihuane, 400 grama kokaina, 60 grama heroina, 700 grama amfetamina, manje količine hašiša i smeše kofeina i paracetamola, kao i dva pištolja i više komada municije, saopštio je danas MUP.

U zajedničkoj akciji beogradske i kragujevačke policije u saradnji sa višim javnim tužilaštvima u Kragujevcu i Novom Pazaru uhapšen je R.V. (39) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena prizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je kod osumnjičenog, u iznajmljenom stanu, pronašla 15 kilograma marihuane, 700 grama amfetamina, 300 grama kokaina, presu i opremu za pakovanje droge, dve elektronske vagice, pištolj i više komada municije.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

U drugoj akciji, policija je uhapsila L. F. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavlkanje u promet opojnih droga i nedozvoljena prizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kod osumnjičenog policija je pronašla 100 grama kokaina, tri grama hašiša, elektronsku vagicu za precizno merenje, pištolj sa okvirom i sedam komada municije.

Policija je u trećoj akciji uhapsila J. N. (32) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Od njega je oduzeto 60 grama heroina, 50 grama kofeina i paracetamola i elektronska vagica.

Osumnjičenima L.F. i J.N. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navedeno je u saopštenju.


Dnevnik.rs