NOVI PAZAR – Narodni poslanik SDP, Dr Muamer Bačevac, govorio je na prvoj sednici drugog redovnog zasedanja Narodne Skupštine Republike Srbije o strašnom požaru koji je pogodio zgradu Bor u Novom Pazaru i koji je odneo tri života. On je upoznao poslanike sa neadekvatnom i neblagovremenom reakcijom vatrogasno-spasilačke jedinice prilikom ovog požara, uzrokovanu prevashodno nedostatkom adekvatne opreme. Bačevac je pohvalio herojsku reakciju građana Novog Pazara koji su dobrovoljno pomogli u gašenju požara kao i javnim gradskim preduzećima te vatrogascima koji su pristigli iz obližnje Raške uz čiju zajedničku akciju je saniran požar i sprečena katastrofa širih razmera.

Bačevac je podsetio da je još u februaru 2015. govoreći o Zakonu zaštiti od požara požara tražio od ministra unutrašnjih poslova, u čijoj je ingerenciji ova jedinica, da se ona bolje opremi i ojača u ljudstvu, ali i da se uposli više Bošnjaka iz Novog Pazara koji su velika manjina u toj jedinici.

On je danas uputio apel ministru unutrašnjih poslova, prenoseći zaključak Odbora za bezbednost Skupstine grada Novog Pazara, da se što hitnije pristupi opremanju novopazarske vatrogasno-spasilačke jedinice, da se ona brojčano uveća i da broji onoliko ljudi koliko imaju drugi gradovi slične veličine, te da se uposli lokalno stanovništvo koje je u prednosti jer bolje poznaje gradsku infrastrukturu i koje je posebno motivisano da unapređuje vatrogasno spasilačku jedinicu u svom gradu.


rtvnp.rs