Novi Pazar – Liste “Samoopredjeljenje” i “Vakat je” potpisale su Sporazum o saradnji na odbrani i zaštiti vitalnih bošnjačkih nacionalnih interesa i predizbornoj i postizbornoj saradnji, saopšteno je nako potpisivanja tog dokumenta. Sporazum su potpisali zastupnici lista, Ahmedin Škrijelj u ime “Samoopredjeljenja” i Esad Rahić u ime liste “Vakat je”.

Nakon potpisivanja Sporazuma, kandidat za većnika sa liste “Vakat je” Esad Rahić rekao je da potpisani dokument nije koalicija, već borba za interese koji su zajednički za ove dve liste.

“Može se kristalno jasno videti da je Beograd izabrao da podrži jednu listu i jednog čoveka, Muamera Zukorlića, ali mi nećemo sedeti skrštenih ruku, nećemo dozvoliti da nam Beograd odredi pobednika i sastav budućeg saziva Vijeća. Nećemo dozvoliti da oni upravljaju Vijećem”, kazao je Rahić.

Nakon potpisivanja ovog dokumenta predstavnik liste “Samoopredjeljenje” Ahmedin Škrijelj, rekao je da aktuelni režim u Beogradu pokušava da kompromituje izborni porces, tako što daje prednost jednoj listi i uspostavlja posebna pravila za izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće.

„Jedini cilj Republičke izborne komisije i države Srbije je da se Bošnjacima nametne predstavnik po njihovoj mjeri i da BNV bude organ koji će služiti interesima aktuelnog režima. Pozivamo sve legitimne predstavnike Bošnjaka da nam pomognu da zaštitimo Bošnjačko nacionalno vijeće od preuzimanja od strane Beograda. Ne mogu nama predstavnici drugog naroda da biraju rukovodstvo.  Zajedno ćemo se suprotstaviti pokušaju da bilo ko udalji Bošnjačko nacionalno vijeće od Bošnjaka“, rekao je Škrijelj.