BEOGRAD – Viši sud u Beogradu odredio je večeras na predlog tužilaštva pritvor do 30 dana direktoru Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Siniši Jasniću (53), koji se sumnjiči da je proneverio novac te organizacije i time je oštetio za više od 13 miliona dinara.

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je odredio pritvor prema osumnjičenom zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskog periodu mogao da ponovi krivično delo, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

Jasnić i njegov branilac imaju pravo da u roku od tri dana ulože žalbu na ovo rešenje krivičnom vanpretresnom veću suda.

Jasnić je prethodno saslušan u tužilaštvu pred kojim je izneo odbranu.

MUP je u utorak saopštio da se sumnja kako Jasnić, kao lice ovlašćeno za raspolaganje finansijskim sredstvima na računima Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, od maja 2013. do decembra 2017. godine samoinicijativno koristio biznis kartice udruženja za plaćanje računa putem post terminala i podizanje gotovine sa bankomata.

Osumnjičeni se tereti da je tako pribavljeni novac koristio za svoje potrebe i da suprotno Zakonu o računovodstvu, te iznose nije u potpunosti pravdao računima, niti je o tome obaveštavao Skupštinu Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.

Na osnovu izvoda iz biznis platnih kartica i proknjiženih računa u računovodstvu Sportskog saveza Srbije utvrđeno je da nepokriveni trošak iznosi 13.187.359 dinara, za koliko je, kako se sumnja, Jasnić oštetio Univerzitetski sportski savez Srbije.


Foto: Shutterstock