PODGORICA – Srpski državljanin Milan Dinić (25) iz Niša, koji se tereti da je krajem decembra 2016. planirao da ubije Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića, u izolaciji je u Istražnom zatvoru u Spužu.

Kako Pobjeda saznaje, određeno je da Dinić bude sam u sobi zbog procene službi da mu je bezbednost ugrožena.

Dinić se u petak predao crnogorskim istražiteljima i on je saslušan u Specijalnom tužilaštvu gde se branio ćutanjem. Određeno mu je zadržavanje od 72 sata a nakon toga je priveden sudiji za istrage koji mu je odredio pritvor od 30 dana.

Izvori iz bezbednosnih službi navode da je ovo očekivan potez, s obzirom na okolnosti. Prema sumnjama istražitelja, Dinić je član kriminalne grupe koju je oformio Baranin Alan Kožar s ciljem likvidacije Šaranovića. Za Kožarom je raspisana međunarodna poternica.

Budvanska policija je 2016. saslušala Dinića nakon što im je Šaranović ispričao da mu se sprema ubistvo i predao pištolj kojim je Dinić trebalo da mu presudi. Još na početku istrage sumnjalo se da se radi o članu „škaljarskog klana“.

Šaranović je izašao iz pritvora 9. decembra 2016., gde je proveo skoro tri godine zbog sumnje da je zajedno sa Nikšićaninom Ratkom Koljenšićem organizovao ubistvo Beograđanina Nikole Bojovića, brata vođe „zemunskog klana“ Luke Bojovića.

Sud je odbacio optužnicu protiv njega i oslobodilo ga sumnji da stoji iza tog zločina. Samo tri meseca kasnije – 11. marta 2016., Šaranović je ubijen. Na njega je pucano ispred porodične kuće iz BMW-a u pokretu iz velike brzine.

Nakon izlaska iz pritvora, Šaranović je, sudeći po izjavama njegovih bliskih prijatelja, bio svestan da će biti ubijen i odbijao je policijsku zaštitu. Govorio je da ga ubice mogu naći na dve lokacije – u Budvi i Danilovgradu.


indeksonline.rs/Pobjeda