NOVI PAZAR – Pored brojnih pokušaja odbornika Stranke pravde i pomirenja da remete rad Skupštine, sednica je ipak održana.

Skupština Novog Pazara usvojila je danas završni račun budžeta grada za 2017. godinu, kao i pisane ostavke odbornika Goluba Vidojevića a na njegovo mesto predložena je Milena Jakovljević, profesorica razredne nastave. Usvojena je i ostavka zamenika Gradskog pravobranioca Džemila Divanefendića.

U završnom računu prikazano je da se u kasu Novog Pazara tokom prošle godine slilo nešto više od 2,7 milijardi dinara, dok su ukupni rashodi bili blizu 2,4 milijarde, uz ostvaren suficit od 361 miliona dinara.

Lokalni parlament razrešio je dužnosti direktorku Turističke organizacije Novog Pazara Ljiljanu Lešević i na njeno mesto postavio Tanju Ratković. Odbornici su doneli odluku o imenovanju platoa iza Kulturnog centra po rahmetli predsednici Udruženja “Majke Srebrenice” Hatidži Mehmedović.

Na dnevnom redu su se, između ostalog, nalazile i odluke o izmenama planova generalne regulacije za Eroziju i Rajčinoviće, kao i promenama članova Administrativno-mandatne komisije.

Izgradnja infrastrukture jedan je od prioriteta lokalne samouprave i svaki dinar uložen u te namene, grad Novi Pazar će rado prihvatiti, što su i na današnjoj sednici lokalnog parlamenta odbornici većine pokazali, jer su predlozi opozicije prihvaćeni, ali oni koji nisu hteli da se o njima raspravlja bili su upravo odbornici SPP-a , koji su danas došli samo da izazovu incidente, a ne da navodno reše problem, rečeno je nakon sednice.