PRIJRPOLJE – U nedelju su u Prijepolju održani izbori za članove saveta mesnih zajednica u toj opštini. Tim povodom konferenciju za novinare održao je predsednik Opštinskog odbora SDP-a Esad Hodžić.

On je tom prilikom kazao da je stranka koju predvodi u gradu na Limu u sedam najvećih mesnih zajednica, gde je imala svoje kandidate od 5537 izašlih birača osvojila 3587 glasova ili blizu 65%. Hodžić je najavio i podnošenje krivičnih prijava zbog prekrajanja biračkih spiskova i nelegitimnih radnji tokom izbornog procesa protiv načelnice Opštinske uprave i drugih odgovornih lica.

Građani su prepoznali borbu SDP-a protiv onih koji su došli na vlast zbog ličnih interesa i namere da budžetski novac premeste u sopstvene džepove te su im zbog toga ukazali poverenje na nedeljnim izborima, istakao je tokom konferencije za novinare Esad Hodžić. Ova stranka imaće predsednika u samom gradu kao najvećoj mesnoj zajednici, gde će sa SDA i Grupom građana činiti većinu. Takođe odlične rezultate je ostvarila i u još niz drugih mesnih zajednica.

– Sandžačka demokratska partija je na ovim izborima kao opoziciona stranka, iz pozicije gde nije imala skoro nikakvu kontrolu na biralištima napravila fantastičan rezultat. Na biračkim mestima gde smo imali svoje kandidate za članove saveta i to u Hisardžiku, Prijepolju, Ivanju, Velikoj Župi, Brodarevu, Zavinograđu i Orašcu od ukupno 5537 izašlih glasača, kandidati SDP-a osvojili su 3587 glasova ili oko 65%, što je u ovim uslovima fantastično dobar rezultat – kazao je Hodžić.

Lošiji izborni rezultat od očekivanog u Brodarevu i Velikoj Župi iz ove partije pravdaju prekrajanjem biračkih spiskova samo pet dana pre održavanja izbora i zbog toga najavljuju podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih lica.

– Mi ćemo podneti krivične prijave zbog toga što je u poslednjih pet dana neko iz Opštinske uprave promenio biračke spiskove tako što je iz Brodareva 1 prebacio ne samo birače nego i same kandidate u drugu izbornu jedinicu. Zamislite vi samo da kandidat dođe da glasa na biračko mesto za koje ima rešenje a ne može tu da glasa. Konkretno radi se o kandidatu Husović Sanelu koji je imao rešenje za Brodarevo 1 gde nije mogao sebe da glasa jer navodno tu nije bio upisan. Slično je bilo i u Velikoj Župi – naglasio je Hodžić.

On nije hteo da komentariše saopštenje SNS koje je kako je kazao pokušaj da se prikrije poraz od sopstvene partije.

Inače nedeljne izbore obeležili su brojni incidenti u blizini biračkih mesta zbog kojih je u više navrata morala da interveniše i policija.


PP Media