NOVI PAZAR – Izborna lista “Vakat je” optužila je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave za mešanje u izborni proces za izbor Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) i favorizovanje rivalske liste “Za pravdu, pomirenje i bošnjačko jedinstvo” Muamera Zukorlića.”Zamenjeni su neki članovi iz redova uposlenika u javnim upravama koje su imenovali načelnici u Tutinu, Sjenici i Novom Pazaru, a na njihova mesta imenovani visoki funkcioneri Zukorlićeve partije”, navodi se u saopštenju liste “Vakat je”.

Nosilac te izborne liste Sait Kačapor u saopštenju je najavio i krivičnu prijavu zbog promena sastava radnih tela pri izbornim komisijama.

Muamer Zukorlić je u izjavi za Sto plus radio potvrdio te promene.

On je pojasnio da je njegova izborna lista prethodno tražila da svi učesnici predstojećih izbora za nacionalni savet budu ravnopravno zastupljeni u radnim telima izbornih komisija, “pošto su članovi radnih tela komisija, koji su i uposlenici u lokalnoj samoupravi, direktno zavisni od nadredjenih” i nisu nepristrasni.

“Tražili smo i postigli ravnopravan tretman, odnosno da svaka od tri izborne liste koje su najavile učešće u izborima bude zastupljena sa po trećinom članova”, rekao je Zukorlić.

Izbori za nacionalne savete manjina zakazani su za 4. novembar, a RIK je do sada proglasio tri liste koje će učestvovati u izborima za Bošnjačko nacionalno veće.


Beta