Predsednik Foruma Mladih SDP-a na nivou Sandžaka Vahidin Melajac na današnjoj konferenciji za štampu kazao je da Sandžačka demokratska partija, kao ubedljivo najveća stranka u Sandžaku, odlučila da stane na kraj do sada neviđenoj prljavoj kampanji liste okopljene oko Muamera Zukorlića „koja jednostavno ne bira sredstva kako bi se domogla Bošnjačkog nacionalnog vijeća“.

“Kako vreme prolazi i kako bivaju sve svesniji da će biti ubedljivo poslednji na predstojećim izborima, njihovi potezi postaju sve radikalniji i jednostavno prete da ugroze bezbednsot naših građana. Iako SDP nije imala nameru na početku da učestvuje u ovim izborima, jer smatramo da to telo treba da bude oslobođeno od uticaja politike, nakon svih ovih dešavanja mi jednostavno osećamo potrebu da kažemo jedno veliko NE onima koji šuruju sa ratnim zločincima i na taj način stvaraju jedan osećaj stida i srama kod svakog poštenog Bošnjaka. Da kažemo NE onima koji po ko zna čijim instrukcijama ruše naše istorijsko blago i na taj način brišu tragove našeg postojanja na ovim prostorima, da kažemo NE onima koji po ko zna čijim instrukcijama pokušavaju da izazovu unutarbošnjačke sukobe. Navešćemo samo primer poslednje sednice Skupštine grada. Da kažemo NE onima koji su po ko zna čijim instrukcijama zviždali i planirali da naprave nerede prilikom posete predsednika Erdoana 2010. God. Kao što vidite to je čitam jedan niz ispada, zaključak je uvek isti. Oni rade po tuđem nalogu, a ne u interesu našeg naroda. Očigledno zaboravljaju činjenicu da ovde živi jedan ponosan, mudar i nadasve politički pismen narod koji nikada nije dozvolio da mu strane, nama nepoznate strukture kroje sudbinu. Zbog toga apelujemo na sve naše sugrađane, na naše simpatizere da izađu na predstojeće izbore u najvećem broju i da glasaju za listu za koju mi smatramo da je sastavljena od najkompetentnijih ljudi koji će se zalagati za prava Bošnjaka, a to je lista „Vakat je“.

On se osvrnuo na sledeće izbore za lokalnu vlast koji nas očekuju 2020. „Debakl koji sledi listi okupljenoj oko Muamera Zukorlića biće uvod u lokalne izbore 2020. kada ćemo im obećavamo da ćemo im naneti takav poraz da će videti da nemaju šta da traže na politčkoj sceni Sandžaka.