O kakvom je talentu reč, govori i podatak da je Mihael Šumaher bio šampion Formule 3 sa 21 godinom, a da Mik ima dve manje

Za Mika Šumahera više ne postoji prepreka do Formule 1.

Mihaelov sin osvojio je danas titulu u Formuli 3, čime je dobio tzv. “super licencu”, koja mu omogućava da se takmiči u najbržem cirkusu na svetu.

Mik je osvojio drugo mesto u trci na stazi u Hokenhajmu, čime je zadržao nedostižnu prednost na vrhu generalnog plasmana.

O kakvom je talentu reč, govori i podatak da je Mihael Šumaher bio šampion Formule 3 sa 21 godinom, a da Mik ima devetnest.

Lako je moguće da će već naredne sezone, Formula 1 dobiti novog Šumahera.

“Vrata Ferarija su mu uvek otvorena. Kada – to je pitanje. Mi ga pratimo, znamo koliko je dobar, ali je odluka i na njemu i na njegovoj porodici. Ne smemo da mu stvaramo pritisak, najvažnije je da uživa”, rekao je nedavno Ferarijev šef Mauricio Arivabene.

“Mik ima sve što je potrebno da dođe iz Formule 3 u Formulu 1, ali mora da bude spreman na taj korak. To je ogromna promena, sve je drugačije. Mora da bude spreman da vozi 20-30 sekundi brže po krugu na istim stazama na kojima je do sada vozio”, rekao je Lens Strol, vozač Vilijamsa.


Foto: marca.com