NOVI PAZAR – Pripadnici MUP-a preduzeli su sve mere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvetljavanju svih okolnosti prijavljenih pokušaja otmica dece juče u Novom Pazaru i Rumi, izjavio je Ranđel Milošević, iz Uprave policije i dodao da je temeljnim proverama utvrđeno da je u sva četiri slučaja reč o lažnim prijavama.

On je precizirao da je novopazarska policija u vezi sa prijavom otmice 10-godišnjeg dečaka utvrdila da navodi o događaju sa dvojicom mladića u crvenom automobilu nisu tačni.

Dečak je u razgovoru sa roditeljima i nadležnim službama izjavio da je zakasnio na čas sa odmora i da bi opravdao kašnjenje setio se priče koju je prethodni dan čuo o navodnim pokušajima otmica u Novom Pazaru iz razgovora učiteljice i njegove majke.

U vezi sa prijavom pokušaja otmice 11-godišnje devojčice kojoj je, takođe, navodno mladić iz crvenog automobila nudio čokolade i insistirao da uđe u vozilo, pregledom video nadzora utvrđeno je da se pokušaj otmice nije dogodio.

Takođe i sedmogodišnja devojčica koju je navodno stariji čovek nudeći joj slatkiše pokušao da namami u beli kombi naknadno je navela da je izmislila događaj i da je prethodnih dana čula priču u školi od drugara, dodao je Milošević.

Osim ovih slučajeva u Novom Pazaru i u Rumi, primljena je i prijavu pokušaja otmice 15-godišnje devojčice, ali je utvrđeno da je vozilo prošlo pored nje i da nije bilo nikakvog ni fizičkog, ni verbalnog kontakta.

“Ističemo da policija postupa u svim prijavljenim slučajevima sa velikom pažnjom i odmah preduzima sve neophodne mere na utvrđivanju okolnosti događaja. Takođe još jednom apelujemo na sve, posebno na roditelje i nastavnike, da ne šire neproverene informacije koje dovode do uznemirenja javnosti, a pre svega same dece”, napomenuo je Milosević.