NOVI PAZAR – Načelnik Policijske uprave Novi Pazar (PU) Rešad Džanković odbacio je danas optužbe lokalne samouprave za pasivnost tokom jučerašnjeg incidenta u opštinskoj skupštini.On je u saopštenju za javnost naveo da policija nije prethodno obaveštena o interesovanju građana da prisustvuju održavanju sednice u kojem bi lokalna samouprava navela da “nije u mogućnosti” da angažovanjem svojih službi održi red na sednici.

“Napominjemo, da su za održavanje reda tokom skupštinskih sednica jedinica lokalnih samouprava nadležni njihovi skupštinski organi i službe koje su osnovali (skupštinsko obezbeđenje), u slučaju da navedeni organi u skladu sa poslovnikom donesu odluku da sednica ne bude javna zbog razloga bezbednosti, policija preduzima mere iz svoje nadležnosti”, saopštio je načelnik PU.

Džanković je naveo i da je PU Novi Pazar u vezi sa incidentom “preduzela mere radi utvrđivanja činjeničnog stanja i postupiće u skladu sa zahtevima nadležnog tužilaštva“.

Gradska uprava je prethodno saopštila da prekida svaku dalju saradnju sa Policijskom upravom u Novom Pazaru, “jer ne mogu da se oslone na institucije države i jer ona nema nameru da štiti red i mir u ovom gradu”.

Predsednica lokalnog parlamenta je izjavila da su na sednicu nenajavljeno došli gradjani, koji su u salu ušli zajedno sa odbornicima Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Jučerašnja sednica Skupštine Novog Pazara okončana je kasno popodne, posle prekida i incidenta u kojem su učestvovali pojedini odbornici, javni funkcioneri i građani.


Beta