SJENICA – Prilikom pokušaja uspostavljanja javnog reda i mira u Sjenici su napadnuta dvojica policijskih službenika Mile Čolaković i Nedžad Baždarević saznaju “Novosti”. Oni su tom prilikom zadobili lake telesne povrede te su nakon ukazane lekarske pomoći pušteni na kućno lečenje. Zbog napada na policajce dvojici napadača H.I. (1993) i K.S. (1995) rešenjem zamenika OJT u Sjenici Nurije Rožajca određeno je zadržavanje do 48 časova. Njima se na teret stavljaju krivična dela nasilničko ponašanje i ometanje sluzbenih lica u vršenju službene dužnosti.

Naime, nakon sukoba dve grupe mladića policajci su pokušali da privedu izgrednike H.I. i K.S. koji su od ranije poznati organima gonjenja u tom gradu, međutim oni su odbili da krenu u stanicu i seli u vozilo u nameri da pobegnu sa lica mesta. Nakon što je policajac Čolović prišao autu H.I. ga je udario vratima, dodao gas i pobegao. Pošto ih je policijska patrola sustigla mladići su izašli iz vozila, opirali se hapšenju i tom prilikom pocepali uniforme policajcima. Tek kada je stiglo pojačanje, napadači su savladani i sa lisicama na rukama odvedeni u stanicu.

Nakon ovog napada reagovao je Nezavisni sindikat policije, koji apeluje na državne institucije, prvenstveno na tužilaštvo i sudstvo da dosledno primenjuju Zakon koji je ova država donela. Oni smatraju da je krajnje vreme da se policijski službenici zaštite. Napad na policajce predstavlja napad na državu, navode iz ovog sindikata.


Novosti