Košarkaški klub Novi Pazar doveo je novo ozbiljno pojačanje u pokušaju da se domogne Superlige Srbije. Iskusni, 33-godišnji plejmejker Aleksej Nešović potpisao je ugovor do kraja sezone.

To će mu biti 20. klub u karijeri. Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde (2002-05) počeo je ovu sezonu u zrenjaninskom Proleteru, ali je prihvatio poziv iz Novog Pazara da se pridruži tamošnjem članu Košarkaške lige Srbije, na čijoj klupi sedi Oliver Popović.

Pre dolaska među Pazarce, čiji je član i nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Krstić, Nešović je igrao za sedam srpskih timova – Zvezdu, Ergonom (na pozajmici), Hemofarm, Borac Čačak, Radnički Kragujevac, OKK Beograd i Proleter.

Nekadašnji član reprezentacije BiH i učesnik Eurobasketa 2011 u regionu je igrao za Zagreb, Olimpiju, Budućnost, MZT, Kožuv i Liriju, a nosio je i dresove Ludvigsburga, Fuenlabrade, Olimpijas Patrasa, Prokoma, Alijage i AEK Larnake.

Novi Pazar je trenutno četvrti u Košarkaškoj ligi Srbije sa dve pobede i porazom, a u narednom kolu elitnog takmičenja dočekuje ekipu pančevačkog Tamiša.


Foto: MN Press