NOVI PAZAR – Košarkaši Novog Pazara pobedili su večeras ekipu beogradskog Beovuka 72 sa 93:72 (24:20, 21:18, 32:14, 16:20), u utakmici drugog kola Košarkaške lige Srbije.

Pred oko 1.400 gledalaca u dvorani Pendik, domaćina je do trijumfa predvodio Marko Radonjić sa 22 poena, a istakli su se i Nemanja Krstić sa 16, Petar Ivanović sa 14, Sead Hadžifejzović sa 13 i Asmir Numanović sa 10 poena.

“Ušli smo malo opuštenije jer smo videli da je rival nekompletan. U drugom poluvremenu imali smo pravi pristup i rešili smo meč u svoju korist. Hvala navijačima zbog fenomenalne atmosfere, puno nam znači”, rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.
Novi Pazar je maksimalnu prednost ostvario u 36. minutu, kada je vodio sa 91:60.

“Navijači su bili perfektni. Prvo poluvreme odigrali smo s grčom, izostali su naše trčanje i kontre. Protivnik nije bio kompletan i to se osetilo u trećoj deonici, tu smo prelomili utakmicu. Sastav Beovuka dugo je na okupu, biće nezgodni kad se kompletiraju”, ocenio je trener Pazara Oliver Popović.

U poraženoj ekipi, Luka Maksimović postigao je 12, Miloš Riboškić 10, a Stefan Živanović devet poena.

“Dok smo imali koncentracije i poštovali dogovor iz svlačionice, imali smo priključak. Drugo poluvreme kao da odigrao neki drugi tim. Čestitam domaćinu na pobedi i navijačima na fenomenalnoj i korektnoj atmosferi”, naveo je Maksimović.
Novi Pazar je ostvario dve pobede na startu prvenstva i u vodećoj je grupi timova, uz Dinamik, Beograd i Borac, dok Vršac, Metalac, Dunav i Beovuk 72 na začelju imaju skor 0/2.

“Potpuno zaslužena pobeda Pazara. Držali smo se neko vreme, a zatim se desilo nešto što je normalno kad imate ovakav ‘roster’. Drago mi je što se rađa još jedan košarkaški centar u Srbiji. Navijači su bili sjajni, prepoznali su našu borbenost i ispratili nas aplauzom”, kazao je trener Beovuka 72 Rajko Mirković.

Novi Pazar u trećem kolu gostuje Dunavu iz Starih Banovaca, dok Beovuk 72 dočekuje Vojvodinu.


radiostoplus.com