“MekGregor se hvalio slikom sa Vladimirom Putinom, ali mene je posle meča odmah zvao predsednik Rusije i rekao da se ponosi sa mnom kao i da mi čestita pobedu”, rekao je Habib Nurmagomedov

Habib Nurmagomedov je izjavio nakon meča sa Konorom MekGregorom da je napao tim irskog borca zbog toga što su uputili niz uvreda na njegovu religiju i naciju.

Ovo je prvo obraćanje ruskog borca iz Dagestana nakon pobede u meču za titulu prvaka UFC 229.

Nurmagomedov je dobio meč predajom u četvrtoj rundi, ali umesto pobedničkog slavlja je krenuo haos i na tribinama i u oktagonu.

Nakon što je Nurmagomedov preskočio ogradi u napao tim Konora MekGregora, jedan član njegovog tima je udario Irca u samom oktagonu.

Na kraju oba borca su napustila “T-Mobile Arenu” uz pratnju policije.

“Želio bih da se izvinim Atletskoj komisji Nevade. Ovo nije nešto na šta sam ponosan. MekGregor je isto vređao i moju religiju i moju naciju i mog oca. On je u Bruklinu napao autobus i zamalo ubio dvoje ljudi, tako da ne mislim da će dugo da se priča o mom ponašanju”, kazao je Dagestanac.

Nurmagomedov se osvrnuo i na samu predaju MekGregora.

“Kazao sam vam, njegov ceo tim i on sam, oni su predodređeni za predaju”.

Dagestanac je još izneo i njegov pogled na budućnost UFC-a.

“Ovo je sport u kojem je vladalo međusobno poštovanje među borcima. Ovo nije sport za vređanje protivnika. Ne smete da komentarišite nekome veru i naciju. One su za mene konkretno vrlo važne. Još jednom izvinjavam se i Las Vegasu i Nevadi. Znam da će me otac prebiti zbog ovakvog ponašanja”, kazao je Nurmagomedov.

Na kraju Nurmagomedov se osvrnuo i na predsednika Rusije.

“MekGregor se hvalio slikom sa Vladimirom Putinom, ali mene je posle meča odmah zvao predsednik Rusije i rekao da se ponosi sa mnom kao i da mi čestita pobedu”, izjavio je Habib Nurmagomedov.


Foto: Reuters