BEOGRAD – Derbijem u Valjevu između Metalca i Loznice sutra, posle 15 godine pauze, ponovo startuje Bokserska liga Srbije.

U prvenstvu će ucecstvovati ukupno šest ekipa, a u 1. kolu još se sastaju: “Naišus” Niš – Radnički Beograd i Vojvodina Novi Sad – Radnički Kragujevac.

Na konferenciji za medije u Tržnom centru u Rajićevoj predstavili su se mladi asovi srpskog boksa, među kojima i Ðorđe Bujišić, koji je nedavno osvojio srebro na elitnom takmičenju “Zlatni pojas” u Rumuniji.

“Nakon 15 godina ligaško takmičenje ugledaće svetlost dana na radost nas ljubitelja plemenite veštine, kako boksera, bokserskih radnika, tako i svih poklonika ovog sporta. Šest klubova okupilo je najbolje boksere Srbije koji će odmeriti snage u osam težinskih kategorija, dok će se šampion znati u maju kada je planiran završetak Bokserske lige Srbije”, izjavio je direktor Nikola Milinković.

Konferenciji su prisustvovali i mladi asovi boksa Srbije, akteri budućih ligaških okršaja: Petar Stošić (Naišus Niš), Ðorđe Bujišić (Radnički Beograd), Stefan Panić (Loznica), Aleksa Mitić (Naišus Niš), Veljko Gligorić (Vojvodina Novi Sad) i Slobodan Jovanović (Radnički Kragujevac).


Foto:Pixabay