NOVI PAZAR – Predsedavajući Predsedništva bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Salih Hot čestitao je danas predsedniku SDA Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću pobedu na jučerašnjim opštim izborima u toj zemlji.

“Koristim priliku da Vam u ime SDA Sandžaka i u svoje lično ime čestitam na velikoj pobedi koju ste ostvarili na juče održanim opštim izborima u Bosni i Hercegovini”, naveo je Hot u čestitki koju prenosi Služba za informisanje SDA Sandžaka.

On je ocenio da “podrška koju je SDA dobila na ovm izborima, predstavlja valjan osnov za nastavak politike koja ima za cilj da izgradi modernu, demokratsku, celovitu državu Bosnu i Hercegovinu, zasnovanu na vladavini prava, pravnoj sigunosti, tržišnoj ekonomiji i konkurentnoj privredi”.

Hot je istakao i da SDA Sandžaka, koja je od svog osnivanja do danas parlamentarna politička stranka na svim nivoima vlasti u Srbiji, zajedno sa SDA Bosne i Hercegovine može biti ključni faktor u dijalogu Bosne i Srbije, te dijalogu Srba i Bošnjaka, navodi se u saopštenju SDA Sandžaka.