NOVI PAZAR – U okviru projekta “Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika” koji realizuje lokalna samouprava, planirane su tri vrste pomoći za 45 korisnika, rekao je član Gradskog veća zadužen za oblast zdravstva i socijalne politike Fevzija Murić.

On je za novopazarski Sto plus radio istakao da će interno raseljenim licima i povratnicima po sporazumu o readmisiji biti napravljeno 10 kuća, dodeljeno 15 paketa gradjevinskog materijala kao i 20 grantova za njihovo ekonomsko osnaživanje.

“Kuće će biti izgradjene korisnicima koji imaju svoju parcelu, a gradjevinski materijal u vrednosti od 5.000 evra biće dodeljen korisnicima koji mogu dovršiti već započeti objekat. Ekonomsko osnaživanje interno raseljenih lica odnosi se na korisnike koji već imaju registrovanu delatnost i kojima će iznos od 1.500 evra pomoći da tu delatnost unaprede ili započnu novi biznis”, rekao je Murić.

Za taj projekat Evropska unija izdvojila je 5,5 miliona evra, a grad Novi Pazar realizovaće ga u partnerstvu sa Muslimanskim humanitarnim društvom “Merhamet – Sandžak”.

Projekat je danas predstavljen ustanovama, organizacijama i institucijama sa kojima će se saradjivati tokom realizacije projekta.

Realizacija projekta započeta je u julu i trajaće u naredne dve godine.


Beta