NOVI PAZAR – Husein ef. Kavazović sa delegacijom muftija stigao je danas u Novi Pazar radi učešća na svečanoj akademiji u povodu 25 godina od osnivanja Sandžačkog Mešihata.

Zajedno sa predsjednikom i članovima Mešihata održana je sednica na kojoj su podneti izvještaji o organizaciji hadža i organizaciji kurbanske akcije kada je konstatovano da je osim najvećeg broja hadžija do sada postignut i najbolji kvalitet organizacije obavljanja pete islamske dužnosti, te da je ovogodišnja kurbanska akcija najuspješnija za 25 godina njenog organiziranja, na čemu Mešihat izražava zahvalnost deamatlijama na podršci ovih aktivnosti.

S obzirom da aktuelnom predsedniku Mešihata muftiji Mevlud ef. Dudiću uskoro ističe petogodinji mandat, Mešihat je usvojio Odluku o izboru predsednika Mešihata koji će se održati 22. decembra 2018. godine.

U povodu 25 godina od osnivanja Sandžačkog Mešihata biće upriličena SVEČANA AKADEMIJA na Fakultetu za islamske studije večras u 19 h. Svečanosti će prisustvovati i reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.