NOVI PAZAR – Juče oko 18 časova, na potesu izmedju dva mosta na reci Raški, drvenog i novog mosta na Jaliji, pre Upravne zgrade Elektrorasa, Sanja Premović, radnica stručne službe Sportskog saveza Novi Pazar iz vode je spasila četvorogodišnjeg dečaka koji je u rečnu maticu dospeo u želji da dohvati loptu koja je nakon jednog nekontrolisanog šuta završila u reci.

SREĆNA SAM ZBOG DEČAKA

– Krenula sam na trening u teretanu. Odjednom sam primetila dečačića u vodi kao da se niotkuda stvorio u njoj koji se borio sa vodenom strujom koja je očigledno bila prejaka za njega. Nisam čekala da neko drugi proba da reaguje. Bez razmišljanja sam bacila ranac sa ramena i skočila u vodu i posle izvesnog vremena dete izvukla na obalu. Majka sam dvoje dece i ne mogu vam reći koliko sam srećna što dečaku nije bilo ništa i što za njegove roditelje jučerašnji 18. oktobar je bio samo običan dan – rekla nam je Sanja Premović.

Iako ovih dana nije bilo padavina, rečna matica u tom delu reke je prejaka za jednog četvorogodišnjaka i ko zna kakav bi bio rasplet događaja da gospođa Premović nije intervenisala. Jutros je nama, svojim kolegama na poslu, ispričala šta se desilo juče i da je možda tek danas svesna da je spasila jedan život. Iako je naglasila da ne želi nikakav publicitet u vezi ovog dogadjaja koji je na kraju završen srećno, ipak, kao i sve moje kolege, ponosan zbog njene reakcije ovu sam informaciju morao podeliti sa vama.

Sreća je da u ovom vremenu kada svako misli na sebe, kada nam različita previranja ionako težak život čine još težim, da postoje osobe koje u specifičnim, teškim i ekstremnim situacijama misle na druge i u ključnom trenutku pruže pomoć ne razmišljajući o sebi i eventualnim posledicama po sebe. Juče je to bio Husein Beli Memić, danas je to Sanja Premović i vjerujemo da će Novi Pazar uvek biti primer grada u kojem žive ljudi velikog i humanog srca spremni da pomognu kad zatreba.


Fehim Karišik/Inf.služba Sportskog saveza