PETROVAC NA MLAVI – Cilj je da obrazovanje bude od koristi građanima, jer bez znanja diploma ništa ne vredi, poručio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Govoreći o reformi obrazovnog sistema, ministar Šarčević je u Petrovcu na Mlavi istakao da nijedan poslodavac neće hteti da zaposli nekoga samo na osnovu diplome, već da će svako da traži konkretno znanje, saopštilo je resorno ministarstvo.

“Samo diplomu ne treba da gleda ni država kao poslodavac, privatni sektor odavno ne gleda, a tek stranci neće”, naglasio je on.

Nakon obilaska Osnovne škole “Dude Jović” u Žabarima i OŠ “Bata Bulić” i Srednje škole “Mladost” u Petrovcu na Mlavi, Šarčević je konstatovao da je izgradnja infrastrukture samo prvi korak u privlačenju stranih investicija i otvaranju novih radnih mesta.

“Drugi uslov je radna snaga, odnosno kvalitet kadra kojim raspolažemo. Upravo zato smo reformom obuhvatili sve nivoe obrazovanja. Pripremamo decu za 21. vek, da imaju nove kompetencije”, rekao je Šarčević.

Sa njim se saglasio i predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić koji je rekao da nije dovoljno samo tražiti kompjutere i ostalu opremu za učionice, dodaje se u saopštenju.

“Potrebno je da razmišljamo šta i kako možemo, pre svega na nivou srednje škole, da školujemo, da bi deca koja žive u opštini Petrovac, mogla da se zaposle”, zaključio je Nedinić.