NOVI PAZAR – ”Današnji događaji dio su niza predstava pred izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće. Beogradski plaćenici po svaku cijenu žele da mimo volje Bošnjaka Sandžaka nametnu svoje favorite”, rekao je na press konferenciji ispred Stranke demokratske akcije Sandžaka, Nafilj Sejdović.

” Militantna grupa odnosno plaćenici pokušali su da danas izazovu krvoproliće i da uvedu anarhiju u grad. Iako u Skupštini grada ima 47 odbornika, koji su legitimni i na demokratski način izabrani predstavnici građana ovog grada, oko 100 pristalica Stranke pravde i pomirenja ušlo je u skupštinsku salu nenajavljeno ”, rekao je odbornik SDA Sandžaka, Nafilj Sejdović.

” Sa koalicionim partnerima dogovorili smo se da raspravaljamo o svim njihovim dopunskim tačkama, jer smo i mi imali puno toga da kažemo. Nakon usvajanja dnevnog reda, na sastanku šefova odborničkih grupa zatražili smo od Jahje Fehratovića da smiri rulju i da se sjednica privede kraju. Međutim, zbog instistiranja Fehratovića da i predstavnici ruulje prisustvuju, morali smo da se povučemo kako ne bi bilo posledica”, rekao je Sejdović i istakao da je od trenutka raspisivanja izbora ovo već četvrti pokušaj beogradskog režima da u Novom Pazaru izazove haos, atmosferu linča, strah i nepovjerenje. On je naglasio da su Bošnjaci miroljubiv i civilizovan narod, koji se bori za svoja prava na demokratski način, te da će se, na taj način, i izboriti za svoja prava.