PODGORICA – Iako je pre tri dana policija prilikom kontrole jednog vozila pronašla bombu i uhapsila Igora Vukčevića (38) i Nemanju Milisavića (36) iz Podgorice, kao i Dragana Bakrača (35) iz Plužina tek danas se Uprava policije Crne Gore oglasila zvaničnim saopštenjem u kome je navela da je sprečila bombški napad na teritoriji Podgorice.

Prilikom kontrole vozila kojim je upravljao Igor Vukčevića (38) iz Podgorice pronađena je ručna bomba M-75 sa osiguračem.

“Sa Vukčević u vozilu na mestu suvozača bio je Nemanja Milisavić. Sumnja se da su oni spremali bomaški napad u jednom naselju na području Podgorice. Brzom reakcijom policije oni su u toj nameri srečeni”, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Tokom istrage o ovom slučaju utvrđeno je da su pronađenu bombu kupili kod Dragana Bakrača iz Plužina.

Zajedničkim delovanjem podgričke i danilovgradske policije pronađeno je vozilo marke “VW Polo” za koje je se sumnja da je predmet krivičnog dela krađa.

“O događaju je obavešten nadležni državni tužilac koji je naložio da se Vukčević, Milisavić i Bakrač uhapse, zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se vezano za pronađeno vozilo naknadno izjasniti o kvalifikaciji. Pronađeni predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi veštačenja”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.


indeksonline.rs/CdM