Novac koji se prikuplja u fondaciji “Podrži život” se ne zloupotrebljava, već se isključivo koristi za lečenje bolesne dece, rekao je za N1 osnivač fondacije Sergej Trifunović.

Naveo je da jedan tabloid ima za cilj diskreditovanje humanitarne organizacije, čiji je rad, kako je naveo, u potpunosti legalan.
Trifunović je podsetio da su glavni izvor prihoda u organizaciji SMS poruke koje se šalju na 5757, a na nadležne je apelovao da dođu i ispitaju rad fondacije.

“Evo koliko četiri i po godine koliko fondacija postoji, ni jedan organ nije ušao da ispita rad fondacije, a ja ih stalno pozivam. Znači ja jedva čekam da se to desi, ja ću lično da im kuvam kafe i donosim ćaletovu rakiju, ako treba, nateraću majku i da spremi sarme za gospodu iz nadležnih organa koji će da utvrde ikakve, pod znacima navoda, nepravilnosti”, poručio je Trifunović.

Uveren je i da će jedino nepravilno što će naći u fondaciji “jedna slika koja visi ukrivo”.
“Kako bih vam rekao, pokušaj blaćenja fondacije na sve moguće načine, prilično smešan, pritom prilično produktivan – oni su napravili to da mi poslednjih 10 dana imamo više uplata nego ikad, pošto očigledno da ljudi znaju o čemu se radi”, kazao je Trifunović za N1.

Podsetimo, nakon pisanja jednog tabloida da je novac za lečenje dece zloupotrebljen u humanitarnoj organizaciji “Podrži život”, ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je u Skupštini Srbije da će od nadležnih tražiti da sprovedu kontrolu trošenja novca.


N1 /Foto: Tanjug