NOVI PAZAR – Specijalni sud u Beogradu oslobodio je zamenika Osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Radanka Lojanicu od optužbi da je zloupotrebio službeni položaj.

Radanko Lojanica je današnjom presudom oslobođen od optužbi da je od jednog okrivljenog zahtevao da sredstva od oportuniteta uplati u nenamenske svrhe i tako i sebi i drugom pribavio imovinsku korist.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu kojom je Lojanica bio osuđen na deset meseci zatvora, zimus ukinuo Apelacioni sud u Beogradu i naložio da mu se ponovi suđenje.

Na ovu presudu tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od osam dana od dana prijema prepisa presude.

Radanka Lojanicu tužilaštvo tereti da je postupajući po krivičnoj prijavi policije protiv N. Z. izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je u postupku oportuniteta protiv N. Z, okrviljenom predočio mogućnost odlaganja krivičnog gonjenja i odbačaja krivične prijave, uslovljavajući ga da u humanitarne svrhe uplati 100.000 dinara, i to prvo 50.000 dinara na račun KUD “Štavalj”, dajući mu istovremeno uputstva ispisana na listu.