Kod tri osobe srpske nacionalnosti juče je na periferiji Istoka pronađeno i oduzeto oko 150 kilograma marihuane, javila je Gazetablic. Akciju je izvela jedinica Kosovske policije protiv rasturanja narkotika u Peći. Ovaj portal je objavio i puna imena i prezimena uhapšenih Srba, kod kojih je droga pronađena, i to kada su iz Istoka krenuli ka Kosovskoj Mitrovici.

Osumnjičeni su G.B. i G.M. i U.R. Marihuana je bila sakrivena u prikolici vozila sa srpskim registarskim tablicama, navodi Gazeta Blic.

Policija je u prikolici sa registarskim tablicama AG-025-NS pronašla 113 paketa – providne najlonske kese u kojima se nalazila supstanca za koju se sumnja da je marihuana, ukupne težine 145 kg i 641 grama, navodi se u izveštaju Policije Kosova.

Pored prikolice policija je zaplenila i vozilo Opel meriva sa registarskim tablicama ZR-11-JP, kao i druge dokaze, poput plave vage za merenje, najverovatnije droge, šest mobilnih telefona, tri para crnih rukavica, itd.

Po nalogu nadležnog tužioca pritvorenima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i oni bi danas trebalo da se pojave pred sudijom Osnovnog suda u Peći.


Kossev/ Foto:Gazetablic