BEOGRAD – Dragan Ðilas bi da zabranjuje medije, ukida slobodu govora, usput da proteruje strane investiture iz zemlje i tako narod Srbije ostavi bez posla i prava na rad, poručuje član Predsedništva SNS Goran Vesić.

Ðilas se, kaže Vesić, nije više samo tajkun i bogataš koji se obogatio na racucn građana Srbije nego i “nerozni poštar” koji je počeo svakodnevno da piše pisma prvo MMF-u, a zatim uredniku RTS.

“Verovatno će sutra naći novu metu. I tako se Ðiki od bogatog tajkuna pretvorio u Nervoznog postara. Naravno da ga je narod Srbije odavno prozreo”, rekao je Vesić.

Naveo je da su tako i građanima smešne besmislice koje je u pismu MMF-u juče napisao i dodao da je danas u novinama Ðilas u pismu uredniku RTS “kuka što ne može da komanduje RTS-u i da ucenjuje, kao sto je mogao pre dok je trgovao sekundama RTS i tako ih držao u šaci”.

Vesić kaže da su nakon odlaska Ðilasa sa vlasti, mediji u Srbiji konačno postali slobodni, pa ih uređuju isključivo urednici i novinara.

“A to je ono što Ðilas, pardon Nervozni poštar, nikako ne voli. I, da je samo u pitanju RTS mozda bi smo mogli da kazemo da je Nervozni Postar Dragan Ðilas ipak samo zbog nekog samo njemu znanog povoda, ljut na RTS. Medutim, nije samo to u pitanju. Dragan Ðilas bi RTS da uređuje, a Televiziji Pink želi da oduzme pravo na rad”, navodi Vesić.

Kaže da je Ðilas sinoć na tribini u Požegi, pred polupraznom salom zatražio da se Televiziji Pink oduzme naconalna frekvencija, koju je ta televizija po zakonu, na slobodnom konkursu, dobila i za koju plaća dadžbine nadležnim organima.

“Dragan Ðilas bi da on bude jedini koji u Srbiji prihoduje, da on na kašičicu daje pare narodu i da im uskrati pravo na istinu, jer gde ima istine, za Ðilasa nije dobro. Srećom, narod Srbije zna sve ovo i šta misli o Ðilasu i njegovim koalicionim partnerima pokazuje na lokalnim izborima, pokazao je na izborima za grad Beograd,a kada dođe vreme za ostale izbore, Dragan Ðilas ce dobiti jos jednu lekciju od naroda.

Medutim, dodaje Vesić, nije “Nervozni postar” Dragan Ðilas nervozan samo zato što narod sve zna i što mu ne dozvoljava da i dalje otima i bahato se bogati, nego je Ðilas i zbog toga što se u “njegovoj truloj koaliciji otimaju čak i oko mikrofona, odnosno mogućnosti da makar nešto negde kažu”.

Vesić je rekao da se Ðilas, Vuk Jeremić, za koga kaže da je dobio pare od katarske ambasade kao proviziju za neke mutne poslove i Boško Obradović, takmiče međusobno ko će biti veća Zvezda od njih trojice, a da u tom takmičenju, jedan protiv drugog, ne biraju sredstva.

“Upravo zato, Ðilas je odlučio da bude pismonoša, da piše pisma svaki dan i da se moli Bogu da će ih makar neko pročitati. U redu je, Nervozni poštaru, pročitali smo, nisi ništa mudro rekao, odmori malo”. zaključuje Vesić.