BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će svi penzioneri u novembru primiti penzije uvećane za pet odsto i istovremeno najavio mogućnost dodatne jednokratne pomoći penzionerima.

”U novembru će svi penzioneri dobiti uvećanje penzija za pet odsto, a za oko mesec dana znaćemo da li, uz uvećanje penzija, postoji mogućnost i dodatnog jednokratnog davanja penzionerima”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je izrazio uverenje da će penzioneri biti zadovoljni i zahvalio im što su verovali u državne organe, a država je, kaže, pokazala da se i najmanjom sposobnošću Srbija može da se izvuče iz bankrotstva i da bude na sigurnom i dobrom putu.

Vučić je kazao da ga mnogi napadaju, jer je insistirao i tražio da se onima koji imaju penzije do 32.000 dinara, a koji imaju teži ekonomski položaj, isplati pet odsto više i da to bude stalna, a ne privremena katergorija.

On je naveo da oko 72 odsto penzionera u Srbiji teško živi i da država želi da i oni osete rezultate reformi sprovedenih u poslednjih nekoliko godina, te da i oni budu ”nešto zadovoljniji”.

”Sa tim uvećanjem i jednokratnim davanjima to će biti za čitavu penziju više na godišnjenm nivou. Mislim da je to važna i lepa vest za penzionere. Moj otac će, na primer, imati za 9.000 veću penziju nego što je imao 2014.godine, a skinuli smo mu 13 ili 14 hiljada”, rekao je Vučić.